Chinezii au găsit un medicament eficace împotriva coronaviruslui

Publicat:

China a finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat eficacitate clinică împotriva bolii provocată de noul coronavirus, COVID-19, a anunţat marţi un oficial citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Favipiravir, un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014, nu a demonstrat reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.


Citește și: Coronavirusul și teroriștii: Membrii Stat Islamic sunt sfătuiți să evite Europa!

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Rezultatele au demonstrat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus într-un timp mai scurt în comparaţie cu pacienţii din grupul de control.

Un studiu clinic randomizat, multicentric, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a sugerat totodată că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control.

Citește și: Pandemia îi pune în mare încurcătură pe spionii americani: NU pot lucra de acasă!

Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19 cât mai curând posibil, a spus Zhang.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin pune la îndoială legitimitatea lui Volodimir Zelenski în lipsa alegerilor din Ucraina

Putin pune la îndoială legitimitatea lui Volodimir Zelenski în lipsa alegerilor din Ucraina Întrebat despre lipsa intenţiilor de organizare a alegerilor prezidenţiale în Ucraina, preşedintele...

Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei

Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei În următoarele două zile, sâmbătă și duminică, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu...

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război Experți militari și analiști strategici au emis un avertisment conform căruia China ar putea să preia controlul...

Marxismul e un gulag al minții

Marxismul e un gulag al minții Stânga manipulează politica prin răsturnarea înțelesului unor termeni precum „democrație” și „echitate”. Pe vremea în care încă mai existau două...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.