DISTRIBUIȚI

Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa până când va fi depăşită criza cauzată de coronavirus, a relatat luni DPA, potrivit agerpres.

Potenţialii martiri au fost informaţi despre interdicţia de călătorie prin intermediul newsletter-ului jihadist Al-Naba înainte de începerea weekend-ului, potrivit mai multor media, printre care Homeland Security Today.


Citește și : Macron: Uniunea Europeană îşi închide toate frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile

Membrilor SI li se cere să nu plece spre continentul european, iar susţinătorilor aflaţi deja acolo să nu părăsească Europa.

De asemenea, jihadiştilor li se reaminteşte să se spele pe mâini şi să îşi acopere gura atunci când strănută sau cască.

Avertismentul include, de asemenea, un infografic de o pagină în care membrii Statului Islamic sunt învăţaţi cum să evite răspândirea pandemiei COVID-19.

Aproximativ 175.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în întreaga lume, dintre care peste 6.700 au fost fatale. Italia, unde virsul s-a propagat rapid săptămâna trecută, a înregistrat 1.809 de decese, Spania 335 şi Franţa 127, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

Citește și: Trump: Posibil sfârşit al pandemiei noului coronavirus în iulie sau august în SUA

Deocamdată nu au au fost raportate cazuri de COVID-19 în Siria, unde a fost formată gruparea Stat Islamic, deşi statisticile medicale din această ţară sunt probabil incomplete.

Oficialităţile medicale au recomandat ”distanţarea socială” ca mijloc de limitare a răspândirii noului coronavirus la nivel global.