Asaltul final! Rusia a reluat în forţă atacul asupra provinciei Idlib

Publicat:

Rusia a reluat marţi atacurile aeriene împotriva insurgenţilor în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, după o pauză de mai multe săptămâni, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi o sursă a insurgenţilor, potrivit Reuters, relatează şi agerpres.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad încearcă să recucerească întreg teritoriul Siriei şi a înregistrat mari victorii împotriva insurgenţilor de când Rusia s-a raliat eforturilor lui de război în 2015.


Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Săptămâna trecută, o sursă apropiată Damascului a declarat că executivul pregăteşte o operaţiune ofensivă pentru a recuceri provincia Idlib, însă Turcia, a cărei armată are câteva posturi de observaţie la graniţa cu zona insurgenţilor, a atenţionat împotriva unui asemenea asalt.

Raidurile aeriene ale Rusiei au încetat în şi în jurul provinciei Idlib la 15 august, însă forţele pro-Assad au continuat bombardamentele aeriene şi atacurile împotriva insurgenţilor, subliniază OSDO.

Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

Sursa insurgenţilor şi OSDO au declarat că atacuri aeriene au loc în provincie lângă Jisr al-Shughour, în partea de vest a teritoriului deţinut de insurgenţi în nord-vestul ţării.

Liderii rus, turc şi iranian urmează să aibă o întrevedere în 7 septembrie în Iran, unde este aşteptat să discute asupra situaţiei din nord-vestul Siriei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ONU respinge versiunea rusă a unei rezoluţii privind armele în spaţiu

ONU respinge versiunea rusă a unei rezoluţii privind armele în spaţiu Consiliul de Securitate al ONU a respins luni o rezoluţie propusă de Rusia privind...

Peste 2600 hectare de teren au fost compromise de incendii de vegetație

Peste 2600 hectare de teren au fost compromise de incendii de vegetație Circa 2 693,3 hectare de teren au fost compromise de arderea vegetației uscate...

Gazprom este la un pas de colaps şi NU mai plăteşte dividende

Gazprom este la un pas de colaps şi NU mai plăteşte dividende Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru...

Granturi de până la 1 milion USD pentru crescătorii de ovine și caprine

Granturi de până la 1 milion USD pentru crescătorii de ovine și caprine Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că în perioada 20...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.