DISTRIBUIȚI
Twitter

Patru poliţişti au fost prinşi într-o ambuscadă şi împuşcaţi mortal, luni, în apropiere de Guadalajara, un oraş din vestul Mexicului (statul Jalisco) afectat de traficul de droguri, au anunţat autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

Eduardo Plazola, numărul trei din poliţia municipală Guadalajara şi comandant al unei unităţi a forţelor speciale, ieşea din casa sa din Tonala (suburbie din Guadalajara) cu maşina de serviciu şi însoţit de trei poliţişti atunci când mai multe persoane, aflate în două vehicule, au deschis focul. Niciun poliţist nu a supravieţuit.


Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

O anchetă a fost deschisă pentru a-i găsi pe autorii acestui „atac laş”. a indicat într-o conferinţă de presă Roberto Lopez, secretar al guvernului statului Jalisco.

„Au fost multe împuşcături. Circa şapte indivizi înarmaţi erau într-o camionetă albă şi într-o maşină”, a declarat pentru AFP un comerciant care a asistat la atac şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul de teama represaliilor.

Eduardo Plazola obţinuse victorii importante în lupta cu crima organizată şi reuşise să „restabilească statul de drept şi pacea” în mai multe cartiere din oraş, a precizat primarul din Guadalajara, Enrique Ibarra, condamnând asasinatul.

Citeşte şi:  Pompierii brazilieni au aflat cauza incendiului care a mistuit Muzeul Naţional din Rio

Violenţa s-a intensificat în Guadalajara după o sciziune produsă în martie 2017 în cadrul cartelului local de droguri, Jalisco Nueva Generacion, unul dintre cele mai puternice din Mexic.

Guvernul statului Jalisco afirmă că 90% din decesele violente sunt legate de crima organizată.

De la lansarea, în 2006, de către autorităţi a unui război contra narcotraficanţilor şi a crimei organizate, peste 200.000 de persoane au fost ucise în Mexic.