DISTRIBUIȚI

Tulburări profunde în interiorul gigantului rețelelor sociale și exodul de creiere în partea de sus a companiei îl lasă pe fondator să pară din ce în ce mai izolat

Printre cele mai proeminente companii de tehnologie la nivel mondial, Meta a fost una dintre puținele care a îmbrățișat pe deplin lucrul la distanță. Directorii săi de top au fost încurajați să lucreze de oriunde din lume îşi doresc, ceea ce i-a determinat pe trei dintre managerii săi să rămână la Londra, comentează The Telegraph.

Sir Nick Clegg, fostul vicepremier devenit președinte al afacerilor globale la compania-mamă a Facebook, se întoarce parțial în Marea Britanie, în timp ce își împarte timpul între King’s Cross și Silicon Valley.


Citeşte şi: Zelenski acuză Amnesty International că ‘încearcă să amnistieze statul terorist’ Rusia – Black News

Mişcarea vine în ciuda faptului că liberal-democratul a criticat decizia „nebritanică” a țării de a părăsi Uniunea Europeană, prezicând că Regatul Unit post-Brexit ar fi „nesigur din punct de vedere economic”.

Sir Nick se alătură directorilor, inclusiv Adam Mosseri, șeful Instagram, ale cărui locații anterioare de birouri îndepărtate includ Hawaii și Cape Cod, precum și Alex Schulz, șeful de marketing al Meta.

În timp ce la prima vedereă poate părea că momeala Londrei – și birourile de ultimă generație ale lui Meta – este mai puternică decât soarele din California, retragerile recente indică tulburări mai profunde în interiorul Meta. Unii sugerează că se află în viziunile actuale ale fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, și în refuzul său tot mai mare de a fi contestat.

La o şedinţă de personal din luna iunie, directorul executiv a reacționat brusc când un angajat a întrebat dacă Meta Days, concediile suplimentare introduse în timpul pandemiei, vor continua.

„În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni la companie care nu ar trebui să fie aici”, a replicat prompt bărbatul de 38 de ani.

Reacția a fost mixtă: o postare pe Workplace, avizierul intern al companiei, a luat-o în glumă: „Cine i-a angajat?”

Meta se străduiește să spună că directorii săi itineranți vizitează doar alte țări, inducând ideea că inimile și mințile lor rămânâ ferm înrădăcinate la sediul său Menlo Park din California. Deși acest lucru poate fi adevărat pentru o parte din recolta actuală, o serie de plecări în ultimii doi ani ridică întrebarea dacă Zuckerberg devine din ce în ce mai izolat.

La începutul acestui an, Mike Schroepfer, directorul tehnic pe termen lung al Facebook, a fost înlocuit de Andrew „Boz” Bosworth în calitate de director de tehnologie al Meta. Cea mai recentă declarație publică a lui Bosworth a fost să declare că își ia o lună de concediu: „Spun adesea echipei mele să-și ia timpul de care are nevoie, deoarece cred că asta a fost o cheie majoră pentru longevitatea mea în această industrie”.

Între timp, Antonio Lucio, predecesorul lui Schulz în calitate de șef de marketing și veteran la Hewlett Packard, a părăsit Facebook pentru a deveni consultant în diversitate la jumătatea anului 2020, spunând că mutarea va marca „amurgul” carierei sale.

Și Fidji Simo, o femeie executivă în vârstă de 36 de ani, care conduce aplicația de bază Facebook, a plecat anul trecut pentru a rula aplicația de livrare de alimente Instacart. Ea a spus la acea vreme pentru CNBC că Zuckerberg a fost „un suporter incredibil” pentru plecarea ei, adăugând: „Evident trist că nu am putut găsi ceva care să se potrivească la Facebook, dar și incredibil de susținut pentru mine să îmi asum acest rol”.

Plecarea ei a transmis unde de şoc prin lumea Big Tech, nu în ultimul rând din cauza unei anecdote care făcea referire despre ce a provocat deciziei ei. Conducerea Instagram s-a spus că ar fi pusă în joc, iar Simo a fost chemată la Zuckerberg pentru a-și descrie viziunea pentru creșterea produsului. Ea nu a primit postul.

Privată de următorul pas natural al carierei, Simo a început să caute în afara Facebook; un loc în consiliul de administrație la Instacart, urmat de oferta de președinte al directorului executiv.

Această deconectare din ce în ce mai mare la cel mai înalt nivel al lui Meta vine în momentul în care ideile lui Zuckerberg de a-și menține compania în vârful grămezii rețelelor sociale încep să pară din ce în ce mai instabile.

Specialiștii Facebook au opinii mixte cu privire la plecările executivilor, atât prin intermediul unor slip-uri roz, cât și prin postări corporatiste auto-dirijate în locații îndepărtate.

Potrivit unei surse, promovarea lui Sir Nick în februarie la funcția de președinte al afacerilor globale a arătat că încrederea lui Zuckerberg în el a atins un nivel maxim: „este destul de important ca o persoană ca el să aibă legături bune în Europa”.

Oricât de bune ar fi acele conexiuni, Meta are nevoie de idei bune și sunt vizibil puține.

Metaversul – ideea Facebook că viitorul interacțiunii umane implică participarea la întâlniri de lucru de la masa din bucătărie în timp ce purtați o cască de realitate virtuală – poate părea o extensie naturală a politicilor de lucru la distanță determinate de pandemie în 2021, când a fost anunțat pentru prima dată. Interesul corporativ actual pentru conceptul metavers este deja în scădere, totuși, iar produsul nu a fost încă lansat.

Compania lui Zuckerberg este sensibilă la comparațiile dintre conceptul de metavers și Second Life, un joc multiplayer pe internet, de la mijlocul anilor 2000, numit în mod memorabil „Sadville” de site-ul de tehnologie The Register. Sadville a fost metaversul vremii: corporații precum Coca-Cola și IBM au înființat birouri virtuale în cadrul jocului, convinse că au găsit viitorul comerțului. Cincisprezece ani mai târziu, puțini își amintesc de Sadville.

Cele mai recente rezultate financiare ale Meta, între timp, sugerează că exod de creiere de la vârf începe să facă compania să se clatine: a înregistrat prima scădere a veniturilor în rezultatele trimestriale din iulie. Această încetinire a creșterii l-a determinat pe Zuckerberg să înceapă să analizeze prima vânzare de obligațiuni Facebook de până la 10 miliarde de dolari (8,2 miliarde de lire sterline), a raportat Bloomberg.

În tot acest timp, rivalii calcă pe bătăturile piciorelor celor de la Meta, iar boss-ul companiei se gândește la viitorul avatarurilor virtuale. Rata de creștere a TikTok, deținută de chinezi, alimentată de un exod de utilizatori de pe Instagram, este motivul invocat pentru relocarea lui Mosseri la Londra. Un exod de utilizatori Instagram către TikTok a alarmat managementul aplicației de partajare a fotografiilor până la punctul de a încerca să schimbe tactica pentru a se concentra pe materialele video.

Citeşte şi: Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’ – Black News

Cu toate acestea, șeful Instagram, Mosseri, a fost forțat să se retragă parțial după ce şi-a atras furia familiei Kardashian și a regalității influenceriţelor, care s-au plâns că Insta devine prea ‘video-centric’.

Cu toate acestea, întrebarea cea mai mare este de ce au fost făcute toate aceste modificări. Mass-media și industriile publicitare încă mai au amintiri brute despre „pivotul iluzoriu către video” al Facebook de la sfârșitul anilor 2010, un pivot care s-a dovedit a fi construit pe statistici false de pe site despre impactul pe piață al publicității video pe site-ul său.

Zuckerberg însuși a devenit din ce în ce mai dependent de Sir Nick. Dar rămâne dilema dacă el poate îndeplini sarcina de a păstra Meta în negru – și pereții ei să nu se apropie prea mult de Zuckerberg.