DISTRIBUIȚI
dpa

Premierul macedonean, Zoran Zaev, a salutat miercuri semnarea protocolului de aderare a ţării sale la NATO, apreciind că aceasta va conduce la o perioadă de progres „neîntrerupt”, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Aceasta este o zi uriaşă, istorică pentru toţi cetăţenii noştri. Astăzi, cea mai mare alianţă de securitate din lume, NATO, ne-a salutat. Astăzi stăm alături de aliaţii noştri „, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.


Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

„Suntem fericiţi, cum ar trebui să fim, deoarece am câştigat o stabilitate permanentă (…) securitate şi pace pentru ţara noastră. Progresul şi dezvoltarea sunt acum de neoprit „, a adăugat Zaev. „Copiii noştri vor trăi mai bine într-o ţară şi o regiune care inspiră speranţă. Felicitări şi fiţi mândri!”, a spus el.

Statele membre ale NATO au semnat miercuri, la Bruxelles, protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la Alianţa Nord-Atlantică, un pas important către acceptarea ţării balcanice ca al 30-lea membru al organizaţiei, notează dpa.

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului

Fosta republică iugoslavă a convenit anul trecut să îşi schimbe denumirea în ‘Republica Macedonia de Nord’, pentru a se face astfel distincţie faţă de vechea provincie greacă Macedonia. Schimbarea numelui ţării va deveni oficială de îndată ce Grecia ratifică protocolul de aderare, ceea ce s-ar putea întâmpla în câteva zile.