DISTRIBUIȚI
pbs.org

Zoom şi LinkedIn s-au alăturat listei tot mai mari de companii tech care suspendă respectarea cererilor de a furniza date autorităţilor din Hong Kong, invocând îngrijorări cu privire la o nouă lege de securitate naţională, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Google, Twitter, WhatsApp, Facebook şi Telegram au suspendat de asemenea cooperarea cu autorităţile din Hong Kong după ce legea a fost adoptată săptămâna trecută.


Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Un purtător de cuvânt al Zoom a declarat că grupul va monitoriza activ situaţia, „inclusiv orice orientări potenţiale din partea guvernului SUA”, a relatat marţi Hong Kong Free Press.

Într-un schimb de e-mail făcut public pe Twitter, o angajată din comunicaţii a LinkedIn i-a declarat jurnalistei din Hong Kong Mary Hui că grupul pentru care lucrează a oprit schimburile cu autorităţile din Hong Kong, în timp ce „analizează noua lege”.

În virtutea legii, autorităţile pot solicita unui „furnizor de servicii relevant să furnizeze înregistrarea de identificare sau asistenţa de decriptare aşa cum impune cazul”.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!