DISTRIBUIȚI

Zoom, aplicaţia de videoconferinţe, a recunoscut că a închis contul unui grup de activişti chinezi proeminenţi stabiliţi în Statele Unite după ce ei au organizat un eveniment pe platforma online comemorând masacrul din Piaţa Tiananmen în 1989, relatează dpa, scrie agerpres.

Zhou Fengsuo, fondator al organizaţiei non-profit cu sediul în SUA Humanitarian China, a ţinut evenimentul pe un cont Zoom plătit asociat cu această organizaţie la 31 mai, potrivit website-ului american de ştiri Axios, care a raportat prima dată suspendarea contului.


Citește și : Numărul cererilor de azil în Europa a scăzut cu 87%

Zhou a fost un lider al studenţilor în timpul protestelor istorice din Tiananmen. Aproximativ 250 de persoane s-au alăturat evenimentului, inclusiv alţi organizatori ai protestului şi părinţi ai protestatarilor ucişi, potrivit Axios. În urma evenimentului, pe 7 iunie, contul asociat cu Humanitarian China a afişat un anunţ în care se spunea că a fost închis.

Întrebat despre suspendare, un purtător de cuvânt al Zoom a oferit un comunicat prin e-mail: „La fel ca orice companie globală, trebuie să respectăm legile aplicabile în jurisdicţiile în care ne desfăşurăm activitatea. Când o întâlnire se desfăşoară în diferite ţări, participanţii din aceste terţe ţări trebuie să respecte legislaţia locală respectivă. Scopul nostru este de a limita acţiunile pe care le întreprindem la cele necesare pentru a respecta legislaţia locală şi revizui continuu şi îmbunătăţi procesul nostru în legătură cu aceste chestiuni”.

Citește și : Iranul are peste 180.000 de cazuri confirmate cu coronavirus

Zoom a declarat miercuri după-amiază că a reactivat contul cu sediul în SUA. Humanitarian China nu a putut fi contactată imediat pentru comentariu.