DISTRIBUIȚI
The New York Times

Zona peajului de la Narbonne sud a fost incendiată din nou sâmbătă seara, în marja unei manifestaţii a ”vestelor galbene”, la două săptămâni după ce a fost incendiată cu ocazia unei acţiuni similare, potrivit unor surse concordante, scrie AFP, potrivit News.ro .

Incendiul a izbucnit către ora locală 21.00 (22.00, ora României), potrivit pompierilor, care confirmă astfel o informaţie a site-ului L’Indépendant.


Citește și : PROTESTE paşnice la Viena: Cel puțin 17.000 de persoane au manifestat împotriva politicilor coaliţiei de guvernământ

Contactat de AFP, grupul Vinci Autoroutes nu a fost în măsură să evalueze, sâmbătă seara, pagubele.

66.000 DE MANIFESTANŢI LA ”ACTUL V”

Mobilizarea ”vestelor galbene” a înregistrat un recul clar în toată Franţa, sâmbătă, la ”actul V”, la ora locală 18.00 (19.00, ora României) înregistrându-se 66.000 de manifestanţi, faţă de 126.000 la aceeaşi oră sâmbăta trecută, potrivit unor date prezentate de Ministerul de Interne.

Această a cincea zi de manifestaţie naţională avea valoarea unui test pentru Executiv, după anunţurile lui Emmanuel Macron vizând să pună capăt unei crize sociale fără precedent, născută pe reţele de socializare, cu scopul de a-şi striga revendicările fiscale şi economice.

Citește și : COP24: Adoptarea regulilor de aplicare a acordului de la Paris împotriva schimbărilor climatice