DISTRIBUIȚI
Yahoo

Ministerul Agriculturii din Iordania a anunţat vineri că a amenajat „o zonă împădurită de carantină” în provincia de nord Irbid pentru animalele care s-au contagiat cu COVID-19, potrivit agenţiei oficiale Petra, citată de EFE, potrivit agerpres.

Riyadh al Shayab, directorul Departamentului de Agricultura al provinciei Irbid, a declarat vineri că Ministerul a luat această decizie după detectarea joi a primului caz de coronavirus la un câine domestic.


Citește și : Crește numărul infecțiilor cu coronavirus în Belgia

„Câinele a fost transferat din casa stăpânului său din localitatea Ramtha (nord), în noua zonă de carantină, care este gata să găzduiască şi alte animale ce ar putea contracta coronavirusul”, a spus responsabilul iordanian.

Al Shayab a subliniat că această „zonă împădurită” de carantină, dedicată animalelor, „îndeplineşte toate cerinţele şi standardele recomandate de grupurile şi de organizaţiile pentru drepturile animalelor”, fără să ofere alte detalii despre tipul de îngrijire pe care îl vor primi animalele plasate în izolare.

Iordania a raportat joi primul caz de COVID-19 la un animal domestic, în mijlocul unei escaladări a contagierilor în această ţară care a înregistrat în ultimele 24 de ore 279 de noi infecţii, cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei.

Citește și : Numai gura ce-i de el! În pofida retoricii acide a lui Lukaşenko, Belarusul are toate frontierele deschise

Autorităţile iordaniene au luat măsuri severe pentru a face faţă creşterii cazurilor de COVID-19, precum suspendarea cursurilor şcolare, interzicerea unor evenimente precum nunţile şi închiderea moscheilor, precum şi a locurilor de agrement pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Iordania a înregistrat în total 4.131 de cazuri şi 27 de decese provocate de noul coronavirus, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.