DISTRIBUIȚI
The African Exponent

Harvard Crimson, cel mai vechi ziar universitar american, a anunţat pe site-ul său numirea afro-americanei Kristine Guillaume, în vârstă de 20 de ani, în postul de preşedintă a ziarului, relatează luni AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba de o mică victorie pentru diversitate în mass-media americane: ziarul prestigioasei universităţi americane Harvard va fi condus, pentru prima oară în cei 145 de ani de existenţă, de o tânără de culoare.


Citește și : NATO cere Rusiei să elibereze imediat navele şi marinarii ucraineni

Kristine Guillaume, aflată în anul trei la istoria şi literatura afro-americană, este „prima femeie de culoare numită în postul de preşedintă în cei 145 de ani” de istorie a ziarului, care numără aproape 320 de colaboratori, notează Harvard Crimson, într-un articol consacrat acestei numiri.

Postul de preşedinte al ziarului universităţii din Boston, cunoscută pentru formarea elitelor americane, a fost adesea o trambulină de lansare spre posturi de putere: au trecut pe la preşedinţia ziarului foşti preşedinţi ca John F. Kennedy, Franklin Roosevelt, sau actualul preşedinte al CNN Jeff Zucker, care a condus ziarul în ultimul său an la Harvard.

În condiţiile în care Universitatea Harvard este atacată pentru discriminare faţă de cursanţii de origine asiatică, noua preşedintă are ca adjunctă o studentă de origine asiatică, Angela Fu.

Femeile sunt totuşi o raritate în fruntea ziarelor americane.

Potrivit unei anchete realizate de American Society of News Editors, la sfârşitul anului 2017, persoanele provenite dintr-o minoritate etnică (afro-americană, hispanică, asiatică) ocupau doar 13% din posturile de conducere în redacţiile americane în 2016.

Citește și : Jeremy Corbyn: Acordul privind Brrexit-ul este un ‘act de automutilare naţională’