DISTRIBUIȚI
twitter

Premierul libanez, Najib Mikati, a anunţat pe Twitter o zi de doliu public vineri în Liban în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor ce au zdruncinat capitala libaneză joi, potrivit Reuter, potrivit agerpres.

Şase şiiţi au fost împuşcaţi la Beirut într-un atac asupra susţinătorilor mişcării fundamentaliste Hezbollah şi unui partid libanez aliat al său, Amal, în cursul unei manifestaţii organizate pentru a cere revocarea judecătorului care anchetează explozia devastatoare din portul capitalei libaneze din august 2020.


Citește și : Atacul cu arcul din Norvegia a fost un ACT TERORIST

Într-un discurs televizat, preşedintele libanez Michel Aoun a declarat că „este inacceptabil ca armele să fie din nou mijloc de comunicare între rivalii libanezi”, promiţând că cei care se fac vinovaţi de violenţele de joi de la Beirut vor fi traşi la răspundere.

„Nu vom permite nimănui să ia ţara ostatică pentru propriile interese”, a avertizat preşedintele libanez.

Armata libaneză a anunţat joi că a arestat nouă persoane, inclusiv un sirian, pentru violenţele de la Beirut. De asemenea, aceasta a precizat pe Twitter că va rămâne desfăşurată în zonă pentru a preveni noi violenţe.

Actualele violenţe sunt cele mai grave după cele din 2008, notează Reuters.

Citește și : Papa Francisc susţine ‘obiecţia de conştiinţă’ în rândul personalului medical care refuză practicarea avorturilor