DISTRIBUIȚI

Ucraina are obiectivul iniţierii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat vineri preşedintele Volodimir Zelenski, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Kiev cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează mediafax.

„Obiectivul nostru este absolut clar: începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei. Nu vom pierde nicio zi în activitatea noastră de a apropia Ucraina de Uniunea Europeană”, a declarat Volodimir Zelenski, citat de cotgidianul Le Monde.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a afirmat că Administraţia de la Kiev are ambiţia de a adera la Uniunea Europeană în următorii doi ani, dar unele statele membre şi oficialii de la Bruxelles par să frâneze ambiţiile Kievului, evitând să fixeze vreun termen pentru iniţierea negocierilor.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat vineri, la Kiev, ceea ce a numit drept voinţa politică „foarte fermă” a liderilor Ucrainei de a aplica reforme în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. „Există o voinţă politică foarte fermă de a implementa reformele necesare. În câteva luni, începând de la primirea statutului de candidat în iunie, au fost făcuţi paşi importanţi pentru consolidarea statului de drept, în lupta contra corupţiei şi în reformarea justiţiei. Sigur că există în continuare un drum de parcurs, dar noi suntem în mod ferm de partea poporului ucrainean pentru a susţine voinţa sinceră de a se îndrepta spre Uniunea Europeană”, a afirmat Charles Michel.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia