DISTRIBUIȚI
HotNews

Volodimir Zelenski susține că nu a primit o propunere de mediere a păcii între Ucraina și Rusia din partea Chinei, a declarat președintele ucrainean pentru Japan News, informează mediafax.

Zelenski a declarat că a dat „mesaje directe” prin canalele diplomatice pentru a arăta că vrea să vorbească cu liderul chinez Xi Jinping, dar nu a primit niciun răspuns.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

„Nu am primit o propunere de mediere din partea Chinei. Nu am primit o propunere de întâlnire”, a spus liderul ucrainean, potrivit Sky News.

Zelenski și-a exprimat scepticismul cu privire la propunerea în 12 puncte a Chinei, care solicită încetarea focului și negocieri de pace, afirmând că „respectarea suveranității și a integrității teritoriale” trebuie să fie pe primul loc.

Planul în 12 puncte al Beijingului îndeamnă toate părțile să respecte suveranitatea tuturor națiunilor, să protejeze instalațiile nucleare civilii și prizonierii de război și să faciliteze exporturile de cereale. Totuși, până în prezent, China a refuzat să condamne agresiunea Rusiei.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri