DISTRIBUIȚI
Deschide.MD

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina va avea loc duminică, cei doi contracandidaţi care se confruntă fiind actualul preşedinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski, aceştia clasându-se pe primele două locuri în turul întâi, potrivit Mediafax.

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, care joacă rolul unui președinte într-un serial de televiziune, este favorit în cursa pentru funcția de președinte al Ucrainei, conform unui sondaj publicat joi și citat de agenția de presă Reuters.


Citește și : Trump s-a prăbușit în sondaje în urma publicării raportului Mueller

Sondajul, realizat de organizația Reiting, arată faptul că Zelenski ar putea obține 57,9% dintre voturi, în timp ce actualul președinte, Petro Poroșenko, ar urma să obțină doar 21,7% dintre voturi.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experiență politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică „Slujitorul Poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales președinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experiență politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

Citește și : Juncker avertizează cu privire la ‘tentative’ de manipulare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European

El a fost ales președinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obținând 54% din totalul voturilor în primul tur al scrutinului.

Petro Poroșenko și-a petrecut anii copilăriei în Tighina, unde a învățat limba română.