DISTRIBUIȚI
bne IntelliNews

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocierile „constructive” care au reunit cu o zi înainte, la Paris, reprezentanţi ai Kievului şi Moscovei, sub mediere franco-germană, în încercarea de a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, informează AFP, potrivit agerpres.

Zelenski a apreciat „pozitiv” organizarea acestei reuniuni, „caracterul său constructiv, precum şi dorinţa de a continua negocieri substanţiale peste două săptămâni la Berlin”, a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.


Citește și : APCE cere Rusiei să ancheteze otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Preşedintele ucrainean a pledat, de asemenea, pentru organizarea „cât mai repede posibil” a unui summit al şefilor de stat ai celor patru ţări, reuniunea de miercuri reunind consilierii diplomatici ai acestora.

„Prima prioritate este de a ajunge la un armistiţiu stabil şi necondiţionat în Donbas”, regiunea din estul Ucrainei controlată parţial de separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, a subliniat Zelenski, citat în comunicat.

Occidentul acuză Rusia că a comasat 100.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina, în vederea unei invazii pe teritoriul ţării vecine.

Citește și : Reţea de certificate de vaccinare false în Franţa! Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi

Moscova neagă orice intenţie belicoasă, afirmând că, dimpotrivă, ea este ameninţată de Occident, şi cere garanţii că Ucraina nu va adera la NATO, cerere respinsă de Washington.