DISTRIBUIȚI

Rusia şi Ucraina au făcut joi un nou schimb de prizionieri, fiecare parte eliberând câte 50 de soldaţi, au declarat ucrainene şi pro-ruse, potrivit CNN , scrie news.ro .

Andrii Iermak – şeful Biroului preşedintelui ucrainean – şi Denis Puşilin – şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk – au confirmat că 50 de soldaţi de fiecare parte au fost eliberaţi joi.


Citește și:  FMI a ajuns la un acord cu Republica Moldova

Iermak a declarat că printre ei se numără luptători de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol şi prizonieri de la Olenivka. „Vom acţiona până când ultimul ucrainean va fi eliberat”, a promis Iermak.

Puşilin a confirmat, de asemenea, că a fost eliberaţi de partea ucraineană luptători ruşi şi pro-ruşi. El a declarat pe Telegram că printre cei 50 de prizonieri se numără 12 luptători din autoproclamata republică Doneţk şi opt din autoproclamata Rebuplică Populară Luhansk.

Nu a fost menţionată locaţia sau ora la care a avut loc schimbul, menţionează CNN.

Peste 1.300 de prizonieri s-au întors în Ucraina de la invazia trupelor ruseşti, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după noul schimb de prizonieri.

„După schimbul de astăzi, sunt deja 1.319 eroi care s-au întors acasă”, a declarat Zelenski pe Instagram, unde a postat o fotografie în care apar câteva zeci de bărbaţi care ţin steaguri ucrainene.

Citește și: Stoltenberg recunoaşte ‘provocarea logistică’ pe care o presupune mentenanţa armamentului trimis în Ucraina

„Nu ne vom opri până când nu ne vom primi toţi oamenii înapoi”, a mai spus liderul ucrainean.

În cadrul unei întâlniri cu Crucea Roşie, în octombrie, Rusia a declarat că deţine aproximativ 6.000 de prizonieri de război ucraineni, reaminteşte „The Guardian”.