DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy speaks via video link during a meeting of ministers of defence at Ramstein Air Base in Germany to discuss how to help Ukraine defend itself, amid Russia's attack on Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine January 20, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY./File Photo

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu se va mai adresa celui mai mare eveniment din showbizul italian – Festivalul muzicii italiene de la San Remo – într-un mesaj video, au anunţat luni organizatorii acestuia, în urma criticilor venite din partea întregului spectru politic, informează Reuters şi ANSA, potrivit agerpres.  

Festivalul de la San Remo, care se desfăşoară între 7 şi 11 februarie, este un eveniment organizat pentru prima dată în urmă cu peste 70 de ani, care atrage audienţe record la televizor şi care a inspirat mai celebrul concurs muzical Eurovision.


Citește și : Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Zelenski urma să apară într-un mesaj video în seara de închidere, însă şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV a declarat că prezentatorul festivalului, cunoscut sub numele de Amadeus, va citi în schimb o declaraţie a liderului ucrainean.

„Preşedintele ne-a spus prin intermediul ambasadorului său că este fericit să îmi scrie o scrisoare şi că voi citi această scrisoare de pe scenă”, a declarat Amadeus într-o conferinţă de presă la care şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV, Stefano Coletta, a luat de asemenea cuvântul.

Potrivit ANSA, Coletta a declarat că RAI s-a aflat în contact permanent cu ministrul adjunct de externe ucrainean Andri Melnik în legătură cu această apariţie controversată.

Apariţia lui Zelenski la Festivalul de la San Remo stârnise un şir de comentarii critice din partea unei serii de personalităţi politice, precum şi o petiţie online care îndemna RAI să renunţe la idee. Luni după amiaza, aceasta strânsese aproape 95.000 de semnatari.

Citește și : Nou bilanţ al catastrofei din Turcia (VIDEO): Peste 900 de morţi, mii de răniţi şi numeroase persoane rămase sub dărâmături

Vicepremierul italian Matteo Salvini s-a numărat printre cei care şi-au exprimat îndoielile cu privire la cât de potrivită este amestecarea divertismentului cu discuţii despre război şi moarte.

Zelenski s-a adresat prin intermediul unui mesaj video la gala Globurilor de Aur de luna trecută. El s-a folosit de ocazie pentru a-şi exprima încrederea în victoria în războiul cu Rusia şi pentru a mulţumi „oamenilor liberi din lumea liberă” pentru sprijinul acordat.