DISTRIBUIȚI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia, a consemnat Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Rusiei a declarat într-un discurs televizat, săptămâna trecută, că Moscova va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia şi poporul său, dacă integritatea sa teritorială ar fi ameninţată.


Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

„Uitaţi, poate ieri a fost cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a afirmat Zelenski – care anterior a minimizat astfel de avertismente drept „şantaj nuclear” – într-o intervenţie duminică pe CBS News.

„Nu cred că blufează”, a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai spus că atacurile ruseşti asupra sau în apropierea a două centrale nucleare ucrainene ar putea fi considerate „utilizare contemporană a armelor nucleare sau şantaj nuclear”.

Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

Kievul acuză Moscova că a bombardat în mod repetat centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi în timpul războiului din Ucraina şi, mai recent, a efectuat un raid cu rachete în apropiere centrala nucleară Pivdenukrainsk. Moscova neagă că a bombardat centrala Zaporojie, acuzând Kievul că se face responsabil, şi nu a comentat în legătură cu atacul de la Pivdenukrainsk, menţionează Reuters.