DISTRIBUIȚI
twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un fost umorist, a reacţionat cu umor – numai ”fiul meu mă poate face să cedez” -, a declarat Zelenski.în urma unor acuzaţii care-l vizează pe omologul său american Donald trump, suspectat că a vrut să se folosească de Kiev împotriva potenţialului său rival democrat în alegerile prezidenţiale Joe Biden, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Nimeni nu poate să exercite presiuni asupra mea, pentru că sunt preşedintele unei ţări independente”, a declarat Zelenski unui post rus de televiziune, care a publicat miercuri înregistrarea acestui interviu realizat la New York.


Citește și : Peste o mie de arestări în Egipt în urma manifestaţiilor împotriva preşedintelui Sissi

”Singura persoană care poate face presiune asupra mea este fiul meu de şase ani”, a adăugat Zelenski, care urmează să se întâlnească cu preşedintele Donald trump miercuri seara, în marja Adunării Generale a ONU, la New York.

Democraţii americani au lansat marţi o procedură de destituire a lui Donald trump, pe care-l suspectează de faptul că i-a cerut lui Volodimir Zelenski să ancheteze cu privire la potenţialul său rival democrat în alegerile prezidenţiale din 2020, Joe Biden.

Donald Trump este acuzat de faptul că a exercitat presiuni asupra preşedintelui ucrainean într-o conversaţie telefonică, în iulie, cu scopul de a obţine de la Kiev să ancheteze cu privire la un presupus caz de cirupţie implicându-l pe fiul acestuia, Hunter Biden, care a lucrat la un grup ucrainean în domeniul gazelor naturale care aparţine unui oligarh prorus cu o reputaţie proastă.

Trump a confirmat, până la urmă, că a formulat acuzaţii de ”corupţie” împotriva familiei Biden în această conersaţie.

Citește și : Trump i-a cerut în mod repetat lui Zelenski să îi ancheteze pe Joseph şi Hunter Biden

Însă el a negat orice ”presiune” asupra omologului său ucrainean şi a autorizat publicarea transcrierii convorbirii.

Casa Albă a publicat miercuri transcrierea convorbirii telefonice între Donald Trump şi Volodimir Zelenski, care arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean să ancheteze cu privire la democratul Joe Biden.