DISTRIBUIȚI
Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks during an address where he says that Russian forces could use chemical weapons in Ukraine, in Kyiv, Ukraine, April 11, 2022 in this still image taken from video. Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters TV/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Cetăţenii polonezi din Ucraina vor beneficia de aceleaşi drepturi pe care le au în prezent refugiaţii ucraineni în Polonia, a promis duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei vizite la Kiev a omologului său polonez Andrzej Duda, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Polonia a primit aproximativ 3,53 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, potrivit thenews.pl.


Citește și : Forumul economic mondial revine la Davos, subiectul principal fiind Ucraina

Sâmbătă, în Polonia au intrat în jur de 23.000 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 23.700 în ziua precedentă.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat în martie o lege privind asistenţa pentru refugiaţii care vin din Ucraina. În virtutea acelui act normativ, persoanele respective beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie, la asistenţă medicală şi beneficii sociale.

Citește și : Jake Sullivan: SUA încearcă să aprofundeze parteneriatul economic cu Taiwanul