DISTRIBUIȚI

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi la Sloviansk, în Donbasul ucrainean, la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune, a indicat preşedinţia ucraineană pe reţelele sociale, relatează AFP, potrivit agerpres

Într-o înregistrare video, şeful statului ucrainean, filmat la intrarea în oraşul Sloviansk, îi salută „din toată inima” pe militarii din ţara sa cu ocazia Zilei forţelor armate, sărbătorită marţi.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

„Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noştri căzuţi, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina”, spune Zelenski, stând în faţa numelui oraşului sculptat în beton şi vopsit în culorile galben şi albastru ale Ucrainei.

Contrar preşedintelui rus Vladimir Putin, Volodimir Zelenski s-a dus de mai multe ori în apropierea frontului, de la începutul invaziei ruse din ţara sa, pe 24 februarie a.c., notează AFP.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

Sloviansk este un oraş simbol pentru că în 2014 a fost ocupat timp de câteva luni de separatişti proruşi înarmaţi de Moscova, înainte de a fi recucerit de ucraineni. Oraşul este situat la 45 km de Bahmut, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească din cursul verii cu preţul unor distrugeri considerabile şi fără a reuşi, deocamdată.