DISTRIBUIȚI
Wall-Street.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea ţării după încheierea războiului, o notă rară de speranţă în discursul său după patru luni de război, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.

„Este necesar nu numai să reparăm tot ce au distrus ocupanţii, ci şi să creăm o nouă fundaţie pentru viaţa noastră: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă”, a spus preşedintele Zelenski într-un discurs difuzat sâmbătă seara târziu.


Citește și :  Putin a dispus naţionalizarea unui proiect de exploatare a petrolului şi gazului în care erau implicate şi companii japoneze

Acest lucru ar necesita „investiţii colosale, miliarde, noi tehnologii, bune practici, noi instituţii şi, desigur, reforme”, a spus el. „Oricât de greu ne este astăzi, trebuie să ne amintim că va exista un mâine”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Luni, la Lugano în Elveţia, va avea loc o întâlnire la care vor participa aproximativ 40 de potenţiali donatori şi unde guvernul ucrainean intenţionează să îşi prezinte pentru prima dată priorităţile pentru reconstrucţia ţării devastate de război.

Preşedintele Zelenski le-a reamintit însă ucrainenilor că războiul era departe de a se termina.”Cruzimea sa sporeşte în anumite locuri şi nu poate fi uitată”, a spus el, făcând apel la compatrioţii săi pentru a oferi ajutor victimelor acestui conflict brutal.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 din M.Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână