DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy attends a joint statement with European Commission President Ursula von der Leyen, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine June 11, 2022. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski îi consideră pe rușii care au atacat mall-ul din regiunea Poltava „teroriști nenorociți” care „nu ar trebui să aibă loc pe Pământ”, potrivit Sky News. Cel puțin 15 persoane au murit în urma atacului de luni, arată ultimul bilanț al autorităților ucrainene, informează mediafax.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul asupra centrului comercial și i-a numit pe atacatori „teroriști nenorociți”. Zelenski susține că a fost vorba despre un atac calculat și spune că cei vinovați „nu ar trebui să aibă loc pe Pământ”.


Citește și : Rusia a comis o crimă de război prin lansarea unei rachete asupra unui centru comercial din orașul Kremenciuk, acuză un oficial ucrainean

Anterior, el a declarat că peste 1.000 de civili se aflau în interiorul centrului comercial în momentul atacului.

„Mall-ul este în flăcări, pompierii încearcă să stingă focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a anunțat președintele pe Telegram.

Ulterior, el a oferit amănunte.

„Din fericire, din câte știm acum, mulți oameni au reușit să iasă [înainte de lovitură], au fost ajutați să iasă [după sirena de alarmă aeriană]. Dar mai erau încă oameni înăuntru când a lovit: angajați și câțiva vizitatori”, a precizat Zelenski.

Președintele Ucrainei a subliniat că mall-ul nu are valoare militară și nu reprezenta „nicio amenințare pentru armata rusă”.

El a acuzat Rusia că sabotează „încercările oamenilor de a trăi o viață normală, care îi înfurie atât de tare pe ocupanți”.

Citește și : Companiile energetice franceze cer ‘reținere urgentă’ din partea clienților

„Rusia continuă să își descarce neputința asupra civililor obișnuiți. Este inutil să sperăm la decență și umanitate din partea sa”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și 40 au fost rănite în atac, potrivit lui Dmytro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava.