DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy speaks via video link during a meeting of ministers of defence at Ramstein Air Base in Germany to discuss how to help Ukraine defend itself, amid Russia's attack on Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine January 20, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY./File Photo

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că anunţul SUA privind livrarea a 31 de tancuri Abrams 31 ţării sale este „un pas important pe calea spre victorie”, transmit Reuters şi AFP. Preşedintele american Joe Biden a notat, făcând anunţul, că nu este o „ameninţare ofensivă împotriva Rusiei”, potrivit agerpres.

Zelenski a adăugat într-un mesaj pe Twitter că „astăzi lumea liberă este mai unită ca oricând pentru un scop comun”, pe care l-a descris ca fiind eliberarea Ucrainei.


Citește și : Biden: SUA vor furniza Ucrainei 31 de tancuri de tip M1 Abrams

Preşedintele american Joe Biden, care a făcut cunoscută mai devreme la Casa Albă trimiterea tancurilor de luptă, după un anunţ similar al Germaniei, a subliniat că se urmăreşte astfel să se acorde „ajutor Ucrainei pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială” şi că „nu este vorba de o ameninţare ofensivă împotriva Rusiei”.

„Nu este o ameninţare ofensivă împotriva Rusiei”, a insistat Biden, citat de AFP.

Citește și : Putin nu comentează decizia Germaniei, afirmă că va dura până la restabilirea suveranităţii Europei