DISTRIBUIȚI
Ukrainian President Volodymyr Zelensky gestures as he speaks during a joint press conference with European Council President and President of the European Commission during an EU-Ukraine summit in Kyiv on February 3, 2023. The EU on February 3 pledged to support Ukraine "every step of the way" in its quest for bloc membership as top officials gathered in Kyiv for a highly symbolic summit. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat miercuri faptul că omologul său francez Emmanuel Macron, acuzat uneori că nu este în fruntea sprijinului pentru Ucraina, „s-a schimbat” şi a apreciat că încrederea este „reală astăzi”, potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, relatează AFP , potrivit agerpres

„Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta”, a declarat Zelenski. „La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal”, a adăugat preşedintele ucrainean, aşteptat miercuri seara la Paris, după o vizită la Londra.


Citește și : Reţeaua Twitter a fost restricţionată în Turcia

„Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi”, a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Preşedintele francez a fost criticat în Ucraina şi ţările est-europene pentru că a afirmat în mod repetat că „Rusia nu trebuie umilită” şi pentru ca a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin de zeci de ori de la începutul invaziei ruse, în urmă cu aproape un an. Parisul a fost, de asemenea, acuzat că trenează livrările de arme către Ucraina.

Citește și : Comerţul dintre Germania şi China a atins anul trecut un nivel record