DISTRIBUIȚI
Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks in Kyiv, Ukraine, March 7, 2022 in this still image taken from video. Ukrainian President Office/via Reuters TV/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cerut un „răspuns ferm la nivel mondial”, acuzând forțele rusești pentru atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, care a ucis cel puțin 50 de persoane, inclusiv 5 copii, informează mediafax.

Într-un discurs din noaptea de vineri spre sâmbătă, el a calificat atacul asupra gării din Kramatorsk drept o „crimă de război”.


Citește și : Procurorul general ucrainean: 164 de cadavre au fost găsite în oraşul Bucea

El a declarat că „întârzierea furnizării de arme Ucrainei, orice refuz, nu poate însemna decât că politicienii în cauză doresc să ajute mai mult conducerea rusă decât pe noi”.

„Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a declarat el, potrivit CNN.

Zelenski a confirmat rapoartele anterioare ale șefului administrației militare din regiunea Donețk, potrivit cărora cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii.

„La fel ca masacrul de la Bucea, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță”, a spus el.

Președintele ucrainean a spus că „toate eforturile lumii” vor fi îndreptate pentru a stabili minut cu minut „cine a făcut ce, cine a dat ordinele, de unde a venit racheta, cine a dat ordinul și cum a fost coordonată lovitura”.

Citește și : Rusia închide birourile locale ale ONG-urilor Amnesty International şi Human Rights Watch

Cel puţin 50 de oameni au fost ucişi în atacul cu rachetă care a vizat Gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

În schimb, Ministerul rus al Apărării, susţine, potrivit cotidianului Le Figaro, că armata ucraineană a lansat deliberat o rachetă asupra gării din Kramatorsk.