DISTRIBUIȚI

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut miercuri, în discursul rostit la Forumul Economic Davos, să discute direct cu omologul său rus, Vladimir Putin, după ce a admis că situaţia în regiunea Donbas este „extrem de dificilă” , informează mediafax.

„Dacă preşedintele rus va fi pregătit să iasă din bula sa de realitate alternativă şi să revină în lumea reală, atunci poate va înţelege că trebuie să începem să vorbim fără intermediari”, a afirmat Volodimir Zelenski în discursul rostit la Forumul Economic Mondial de la Davos.


Citește și : America Latină, sub ameninţarea unei crize alimentare, o consecinţă a războiului din Ucraina (ONU)

Zelenski a admis că situaţia în regiunea Donbas este „extrem de dificilă”. „Au fost aduse toate forţele armate ruse pentru ofensivă şi vor să distrugă totul”, a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a denunţat lipsa de unitate a ţărilor occidentale. „Întrebarea mea este: există unitate la nivel practic? Eu nu o văd”, a subliniat Zelenski, criticând opoziţia Ungariei faţă de interzicerea importurilor de petrol din Rusia.

„Există unitate pe tema aderării Suediei şi Finlandei la NATO? Nu. Prin urmare, este unit Occidentul? Nu”, a spus Zelenski.

Citește și : Premierul din Sri Lanka preia Ministerul Finanţelor pentru a scoate ţara din criza economică

Turcia a exprimat obiecţii în legătură cu admiterea Suediei şi Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică.