DISTRIBUIȚI

Autorităţile neozeelandeze s-ar alătura statelor euro-atlantice în demersul de a expulza spioni ruşi, în solidaritate cu statul britanic, însă premierul Jacinda Ardern susţine că nu există agenţi care “să se potrivească acestui profil”.

Aliaţi ai Marii Britanii, printre care şi România, vor expulza peste 100 de agenţi de informaţii ai Moscovei, ca răspuns la tentativa de ucidere a dublului spion rus, Serghei Skripal, pe teritoriul statului britanic.


Citeşte şi: Rusia şi-a pus toată lumea-n cap. Peste o sută de diplomaţi ai Moscovei vor fi expulzaţi din SUA, Europa, Canada şi Australia

Am făcut mai multe verificări şi nu am identificat nicio persoană care să se potrivească acestui profil. Dacă, însă, vom descoperi agenţi nedeclaraţi, vom lua măsuri, negreşit,a declarat premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, pentru o televiziune locală, potrivit Financial Times, relatează şi protv.

Şefa Guvernului neozeelandez a mai adăugat că a primit numeroase asigurări, în acest sens, din partea ministrului Afacerilor Externe.

Citeşte şi: Reacţia OFICIALĂ a Rusiei după ce România a decis expulzarea unui diplomat de la Bucureşti