DISTRIBUIȚI

35 de bărbați est-europeni, printre ei și români, înghesuiți într-o casă cu trei camere din Queensbury, asta au găsit autoritățile britanice în urma unui control săptămâna trecută. Razia a avut loc după ce vecinii s-au plâns de numărul mare de persoane care locuiesc în casă dar și de comportamentul acestora.

captura YouTube

Ofițerii de poliție au intrat în casa situată pe Winchester Avenue, din Queensbury, cu puțin înainte de ora 6:00, marţi dimineaţă, relatează gazetaderomania. Au fost găsiți opt bărbați care dormeau într-una din încăperile care erau acoperite dintr-un perete în altul cu saltele, transmite Brent Council într-un comunicat. Chiar și bucătăria avea o zonă în care era o saltea, în timp ce o alta a fost găsită într-un foișor aflat în curtea casei. În imagini se pot vedea zeci de pantofi, unul peste celălalt, haine pe calorifere și radiatoare și o grădină plină de gunoaie. Potrivit The Guardian, un bărbat care a ieşit miercuri după-amiaza din casă a declarat că este român și că nu vorbește engleza.


captura YouTube

O investigație este acum în curs de desfășurare pentru a identifica proprietarul locuinței. “Proprietarii fac banii exploatându-i pe cei care nu își permit să plătească chiria. Este o practică rușinoasă și acesta este un exemplu șocant”, a spus Harbi Farah, membru al Comisiei pentru reforma locuințelor și a sistemului de asistență socială din cadrul Consiliului Brent.

Săptămâna trecută, Consiliul Brent a votat noi măsuri de sancționare a proprietarilor care încalcă legislația privind închirierea unei locuințe. Aceștia riscă amenzi de până la 30.000 de lire sterline.