DISTRIBUIȚI

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte 17 au fost rănite într-un raid aerian întreprins miercuri asupra localităţii Sahar din nordul Yemenului, a anunţat un responsabil al serviciilor de sănătate al rebelilor houthi, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Agenţia Saba, aflată sub controlul rebelilor houthi susţinuţi de Iran, a acuzat aviaţia Arabiei Saudite, care intervine militar în Yemen, că s-ar afla la originea acestui bombardament.


Potrivit agenţiei, raidul s-a soldat cu 21 de morţi şi 9 răniţi, toţi civili, în timp ce responsabilul serviciilor de sănătate nu a putut preciza dacă este vorba doar de civili.

Citeşte şi: Vizita lui Putin în Iran, un semn clar de respingere a politicii americane în regiune

Raidul a vizat o piaţă populară din localitatea Sahar, una dintre subprefecturile provinciei Saada, bastion al rebelilor houthi, potrivit celor două surse.

Agenţia Saba a publicat o fotografie în care se pot vedea trupuri sfâşiate şi carbonizate, prezentate ca victime ale bombardamentului de miercuri.

În războiul din Yemen, forţele proguvernamentale, care au fost alungate în septembrie 2014 din capitala Sanaa, luptă împotriva rebelilor houthi, proveniţi din minoritatea zaidi, ramură a şiismului, foarte prezentă în nord.

În martie 2015, forţele proguvernamentale au primit sprijinul unei coaliţii conduse de Arabia Saudită şi de atunci luptele şi raidurile aeriene nu au încetat.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conflictul din Yemen a făcut de la intervenţia coaliţiei arabe peste 8.650 de morţi şi circa 58.600 de răniţi, dintre care numeroşi civili.