DISTRIBUIȚI
Gscene

Aproximativ 30.000 de persoane de la 500 de grupuri LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) au participat la o paradă, în timp ce alte sute de mii au fost spectatori pe străzile Londrei, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Marşul a început pe Regent Street şi s-a încheiat la Trafalgar Square, trecând pe la Piccadilly Circus.


Citește și : Twitter a suspendat peste 70 de milioane de conturi în două luni (Washington Post)

La ceremonia de deschidere a paradei au participat primarul Londrei, Sadiq Khan şi ministrul Egalităţii, Penny Mordaunt, care au şi mărşăluit apoi alături de oameni.

Alte 20.000 de persoane au aplicat pentru a lua parte la marş dar nu au primit aprobare după ce organizatorii au impus o limită de 30.000 de oameni, decizie denunţată de co-fondatorul marşului şi activist al drepturilor omului, Peter Tatchell, ca fiind „o discriminare faţă de comunitatea LGBT+”.

London Pride, care organizează evenimentul, a comunicat că nu ar fi fost practic în prezent să permită tuturor doritorilor să participe la eveniment şi că dacă toată lumea ar participa, totul ar putea dura nouă ore.

Citește și : Mii de persoane strămutate se întorc la locuinţele lor după acordul din sudul Siriei

Începutul evenimentului a fost marcat de un protest al unui grup mic de activiste lesbiene anti-transgender, unele dintre ele afişând pancarte pe care scria „activistele transgender anulează drepturile lesbienelor”.

Pe lângă sponsori precum Barclays, Virgin Atlantic şi Metro Bank, la marş au participat şi partide politice.