DISTRIBUIȚI
Twitter

O localitate din Orientul Îndepărtat rus a fost invadată de urşi polari înfometaţi în ultimele zile din cauza vremii anormal de calde pentru această perioadă de iarnă, au declarat joi reprezentanţi ai World Wildlife Fund (WWF), relatează dpa, potrivit agerpres.

Peste 50 de urşi polari au fost zăriţi în vecinătatea localităţii Rirkaipi, deoarece în zonele marine din apropiere nu există încă un strat de gheaţă suficient de gros pentru ca animalele de pradă să poată vâna.


Citește și : Pelosi cere OFICIAL redactarea actului actul de acuzare împotriva lui Trump

‘Aproape toţi urşii sunt slabi’, a declarat Tatiana Minenko, care conduce un grup ce încearcă să prevină eventualele întâlniri între urşi şi locuitori, într-un comunicat de presă publicat de WWF Rusia.

Deşi prezenţa urşilor polari este obişnuită în regiune, este extrem de rar ca un număr atât de mare de animale să ajungă în acelaşi timp în apropierea unei zone populate, a mai spus organizaţia.

Zona se confruntă cu ‘o vreme neobişnuit de caldă pentru începutul lunii decembrie’, a spus organizaţia.

‘Deşi gheaţa a început să apară în zona de coastă, nu este încă suficient de groasă (pentru a susţine urşii)’, se precizează în comunicat.

Iarna trecută, în luna februarie, locuitorii din arhipelagul rus arctic Novaya Zemlya s-au confruntat cu o invazie de zeci de urşi polari agresivi aflaţi în căutare de hrană, autorităţile fiind nevoite să declare stare de urgenţă timp de zece zile, până la plecarea animalelor.

Citește și : Navă atacată de piraţi, în largul Nigeriei. 19 marinari au fost răpiți