DISTRIBUIȚI
samaa.tv

Poliţia din nord-vestul Pakistanului a arestat miercuri cel puţin 55 de suspecţi, într-o operaţiune lansată după atacul de marţi de la o şcoală islamică din oraşul Peshawar, soldat cu moartea a opt elevi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Arestările au avut loc în apropierea şcolii, iar suspecţii sunt interogaţi, a precizat pentru dpa un responsabil al poliţiei.


Citeşte şi: Bilanţ negru în Franţa: 523 de oameni au fost răpuşi de coronavirus în doar 24 de ore

Un bărbat a intrat în imobil marţi, în jurul orei locale 08:00, şi a lăsat o pungă de plastic pe holul şcolii, unde aproape 150 de copii cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani urmau cursuri despre Coran. Potrivit şefului poliţiei locale, Mohamed Ali Khan, în atac au fost folosite aproximativ 6 kilograme de explozibil.

Doar şase din cei aproape 140 de elevi răniţi în explozia de marţi se mai află în spital, ceilalţi fiind externaţi, a menţionat un purtător de cuvânt al celui mai mare centru medical din Peshawar, Lady Reading.

Poliţia şi agenţiile de informaţii consideră că ţinta atacului ar fi putut fi principalul cleric al seminarului, Sheikh Rahimuddin Haqqani, în vârstă de 42 de ani. Originar din oraşul afgan Jalalabad, acesta a mai supravieţuit altor două atentate şi este considerat apropiat de talibanii afgani, fiind în schimb vizat de gruparea extremistă Stat Islamic.

Situat în apropierea frontierei cu Afganistanul, oraşul Peshawar este de mult timp scena violenţelor comise de islamişti.

Citeşte şi: POTOP în Vietnam! Un taifun puternic a luat cu el viaţa a 26 de pescari

Atacurile comise în Pakistan începând din 2004 de către militanţi Al-Qaeda, talibani şi gruparea Stat Islamic s-au soldat cu aproximativ 70.000 de morţi, printre care politicieni, membri ai forţelor de ordine, activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti.

În Pakistan trăiesc circa 3 milioane de refugiaţi afgani, unii dintre ei de câteva decenii, după ce au fugit de invadarea ţării lor de trupele sovietice, în 1979.