DISTRIBUIȚI
Military.com

Zeci de puşcaşi marini americani de la două baze de pe insula japoneză Okinawa sunt infectaţi cu coronavirus, a anunţat guvernatorul Denny Tamaki, cerând explicaţii din partea autorităţilor militare ale SUA, relatează AP, potrivit news.ro .

Guvernatorul din Okinawa a precizat că poate spune doar că recent s-au înregistrat câteva zeci de cazuri, deoarece armata americană a cerut ca numărul exact să nu fie dat publicităţii. Cazurile de infectare s-au descoperit la staţia aeriană Futenma şi la baza Hansen.


Citește și : Mii de participanţi la un marş în sprijinul unui guvernator regional din Extremul Orient rus

Presa locală, citând unele surse, scrie că ar fi vorba de aproximativ 60 de cazuri.

“Oamenii din Okinawa sunt şocaţi de ceea ce ni s-a spus de către armata americană. Acum avem mari îndoieli că armata americană a luat măsurile corespunzătoaree de prevenire a propagării bolii”, a afirmat Tamaki.

El a cerut transparenţă din partea americanilor şi a precizat că va solicita să existe discuţii între oficialii armatei şi autorităţile locale japoneze. Oficialii din Okinawa au cerut guvernului japonez să solicite detalii din partea americanilor cu privire la numărul de cazuri, să le ceară să fie izolate cele două baze militare şi să se ia măsuri mai dure de prevenire a propagării coronavirusului.

Pe insula Okinawa s-au înregistrat până în prezent aproximativ 150 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Citește și : Un tribunal american suspendă prima execuţie federală programată după 17 ani