DISTRIBUIȚI
MSN.com

Poliţia armeană a reţinut joi aproximativ 70 de protestatari la un miting anti-guvernamental la Erevan, au anunţat autorităţile, în contextul în care se solicită demisia premierului Nikol Paşinian, relatează dpa, potrivit agerpres.

Armenia a fost zguduită de proteste în masă în ultimele săptămâni după un acord de pace semnat de Paşinian luna trecută, cedând teritoriul regiunii disputate Nagorno-Karabakh Azerbaidjanului.


Citește și : Regatul Unit şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord comercial post-Brexit

Protestatarii s-au adunat joi la sediul guvernului naţional al Armeniei, numindu-l pe Paşinian un trădător şi cerând demisia sa.

”În acest moment 69 de cetăţeni au fost reţinuţi de poliţie”, a declarat un reprezentant al forţelor de ordine, potrivit unor informaţii transmise de agenţia Armenpress.

Un acord umilitor pentru Armenia a fost semnat sub egida Moscovei pe 9 noiembrie, consfinţind importante câştiguri teritoriale pentru Azerbaidjan după şase săptămâni de conflict în Nagorno-Karabah, enclavă majoritar armeană dar recunoscută pe plan internaţional ca parte a Azerbaidjanului, disputată de decenii. Aceasta a supravieţuit, dar teritoriul i-a fost redus.

Citește și : Barnier, despre acordul post-Brexit: ‘Ziua de azi este o uşurare. Ceasul nu mai ticăie’

Potrivit ultimelor bilanţuri oficiale, cel puţin 6.000 de persoane din cele două tabere, printre care zeci de civili, au fost ucise în acest scurt război.