DISTRIBUIȚI
CNN

Vulcanul Sakurajima, situat în sudul Japoniei, a erupt de două ori luni dimineaţă, aruncând în aer cenuşă şi roci ce au căzut apoi pe o suprafaţă cu o rază de doi kilometri şi jumătate şi determinând Agenţia Meteorologică Japoneză să emită cel mai ridicat nivel de alertă, informează DPA, potrivit agerpres.  

Nu au fost raportate pagube imediate şi nici persoane accidentate, însă 50 de locuitori din două sate mici de pe această insulă vulcanică au primit ordin de evacuare, ca măsură de precauţie, potrivit postului de televiziune NHK.


Citește și : Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale ucrainene

Cu o înălţime de 1.117 metri, Sakurajima, situat lângă oraşul Kagoshima din Kyushu, a treia insulă ca mărime a Japoniei, este cel mai activ vulcan din ţară.

Japonia se află în „Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu o intensă activitate seismică şi vulcanică. Ţara asiatică are peste 100 de vulcani activi, dintre care aproximativ 50 sunt monitorizaţi permanent.

Cercul de Foc al Pacificului, zonă în care se întâlnesc diferite plăci tectonice, se întinde de pe coasta vestică a Americii de Sud până pe coasta vestică a Statelor Unite, apoi de-a lungul Rusiei şi Japoniei până în Asia de Sud-Est şi Noua Zeelandă.

Citește și : Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA