DISTRIBUIȚI
A demonstrator holds an image depicting French President Emmanuel Macron on a stick, during a march against the government's pension reform plan in Paris, France, March 11, 2023. REUTERS/Benoit Tessier

Zeci de persoane au fost reţinute vineri seară, la Paris, în urma confruntărilor cu forţele de ordine, în cursul protestelor faţă de reforma pensiilor, informează cotidianul Le Figaro , informează mediafax.

Aproximativ 4.000 de protestatari au fost evacuaţi din Piaţa Concordiei din Paris în urma intervenţiei forţelor de ordine, iar 38 de manifestanţi violenţi au fost reţinuţi, au declarat surse din cadrul Poliţiei.


Citește și : Curtea Penală Internaţională emite un mandat de ARESTARE împotriva lui Putin pentru presupuse crime de război

Anterior, joi seară, peste 200 de persoane au fost reţinute în urma confruntărilor cu forţele de ordine.

Proteste spontane au izbucnit în mai multe oraşe din Franţa, în contextul deciziei Guvernului Elisabeth Borne de a finaliza adoptarea controversatei reforme a pensiilor prin procedura asumării răspunderii, evitând votul Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului.

Marile centrale sindicale pregătesc noi acţiuni masive de protest în întreaga ţară.

Citește și : Iulia Timoşenko: Putin este perfect raţional şi ştie foarte bine ce rău provoacă în Ucraina