DISTRIBUIȚI

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa sau sunt date dispărute în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei, a informat presa locală sâmbătă, potrivit AFP, scrie agerpres

Echipele de salvare au recuperat o duzină de cadavre după ce trei autobuze au fost luate vineri de ape în statul costier Andhra Pradesh.


Alte cel puţin 18 persoane sunt încă dispărute, potrivit site-ului de ştiri The NewsMinute.

Condiţiile meteorologice din ce în ce mai imprevizibile şi extreme care au afectat sudul Asiei în ultimii ani sunt determinate de schimbările climatice şi exacerbate de defrişări, construcţia de baraje şi dezvoltarea excesivă, susţin experţii.

Zeci de persoane au murit din octombrie în India în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren cauzate de precipitaţiile abundente, iar meteorologii au anunţat sâmbătă ploi masive în mai multe zone din sudul ţării.

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa luna trecută în urma ploilor abundente care au lovit statul Kerala.

Vineri, autorităţile acestui stat indian au interzis accesul la templul Sabarimala, unul dintre sanctuarele sacre ale hinduşilor, din cauza ploilor abundente.

De săptămâna trecută, sute de credincioşi au călătorit în fiecare zi la Sabarimala, cu ocazia unui pelerinaj anual care durează două luni.

Creşterea apelor râului Pamba, considerat sacru, a forţat autorităţile să interzică credincioşilor să se deplaseze acolo pentru o zi, a informat sâmbătă publicaţia Hindustan Times.