DISTRIBUIȚI
Twitter

Circa 12,88 milioane de persoane din nouă provincii din China au fost afectate de trecerea taifunului Lekima începând de marţi de la ora 16:00, a declarat Ministerul pentru situaţii de urgenţă, citat de Xinhua, potrivit agerpres.

Aproximativ 2 milioane de persoane din provinciile Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Anhui, Fujian, Hebei, Liaoning şi Jilin, precum şi oraşul Shanghai, au fost relocate, a declarat Ministerul citat.Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Circa 13.000 de case s-au prăbuşit şi aproximativ 119.000 au fost avariate. De asemenea, taifunul a distrus 996.000 de hectare de culturi.

Taifunul Lekima a atins pentru prima dată uscatul sâmbătă în jurul orei 1:45 în oraşul Wenling din provincia estică Zhejiang şi a doua oară duminică, la ora 20:50, pe coasta oraşului Qingdao din provincia Shandong.

Al nouălea şi cel mai puternic taifun din acest an, Lekima a lăsat în urma sa 48 de morţi şi 21 de dispăruţi în provinciile Zhejiang, Shandong şi Anhui.

Zhejiang a fost provincia cea mai puternic afectată, în condiţiile în care taifunul a atins prima dată uscatul în aceasta, lăsând în urma sa 39 de morţi şi nouă dispăruţi.

Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Autorităţile au făcut eforturi dramatice de căutare a celor dispăruţi şi de oferire a asistenţei umanitare, la care au participat pompieri, soldaţi, poliţişti şi angajaţi ai agenţiilor guvernamentale.

Luni, autorităţile a alocat 300 de milioane de yuani (42,66 milioane de dolari americani) pentru provinciile afectate Zhejiang, Shandong şi Jiangsu.