DISTRIBUIȚI
People block Caen's circular road on November 18, 2018 in Caen, Normandy, on a second day of action, a day after a nationwide popular initiated day of protest called "yellow vest" (Gilets Jaunes in French) movement to protest against high fuel prices which has mushroomed into a widespread protest against stagnant spending power under French President. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Aproximativ 32.000 de „veste galbene” manifestau sâmbătă în jurul orei locale 14:00 în toată Franţa, între care 8.000 la Paris în cea mai importantă demonstraţie din ţară, în acest al IX-lea act al mobilizării lor de la începutul mişcării cu aproape două luni în urmă, potrivit datelor Ministerului de Interne, potrivit France Presse, scrie agerpres.

Aceste cifre sunt mai mari decât cele de săptămâna trecută pentru acelaşi segment orar, când 26.000 de persoane au fost mobilizate în Franţa, potrivit unei surse a poliţiei franceze.


Citește și : Un bărbat înarmat, împușcat mortal într-o școală din statul american Oregon

Circa 4.800 de „veste galbene” mărşăluiau sâmbătă în jurul orelor prânzului la Bourges pe o rută autorizată, în timp ce 500 au ales să manifesteze în centru, zonă a fost interzisă orice fel de adunare, potrivit prefecturii Cher.

Apelul de a manifesta „în centrul Franţei”, unde se află oraşul Bourges, reprezintă una din noutăţile actului IX al „vestelor galbene”.

În cadrul acestei manifestaţii la Bourges, 18 persoane au fost reţinute, potrivit prefecturii. Cinci dintre ele au fost reţinute în primele ore ale dimineţii, într-o maşină în care poliţia a găsit bile metalice, susceptibile să servească drept proiectile. Ele au fost plasate în arest preventiv, a indicat procurorul din Bourges, Joel Garrigue.

Citește și : Confruntări în oraşul-port yemenit Hodeida, în pofida armistiţiului