DISTRIBUIȚI
DW

Circa 40.000 de persoane din diferite părţi ale lumii sunt aşteptate să participe la cea mai mare conferinţă dedicată tehnologiei din Europa, Web Summit, care va avea loc la Lisabona în noiembrie, după ce ediţia de anul trecut s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de coronavirus, au spus marţi organizatorii, potrivit Reuters, scrie agerpres

”La începutul acestui an era neclar dacă Web Summit va avea sau nu loc”, a declarat directorul executiv al Web Summit, Paddy Cosgrave, cu prilejul unei conferinţe de presă. ”Dar după ce am început să vedem evenimente desfăşurate în Europa, am simţit că putem să ne luăm angajamentul”.


Citește și : Pfizer pregăteşte o pastilă anti-COVID-19

Ministrul Economiei, Pedro Siza Vieira, a spus că reluarea evenimentului înseamnă ”veşti excelente” şi va contribui la sprijinirea sectorului devastat al turismului, care, înaintea pandemiei, contribuia cu circa 15% la economia Portugaliei.

Cosgrave a spus că organizatorii colaborează cu autorităţile portugheze pentru a se asigura că evenimentul respectă toate protocoalele sanitare. Participanţii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare sau un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit lui Cosgrave, Web Summit va fi ”cea mai mare conferinţă de business din lume” de anul acesta, cu peste 1.000 de vorbitori şi 1.250 de start-up-uri pe lista de participanţi a evenimentului, desfăşurat în perioada 1-4 noiembrie.

Citește și : UE deblochează 5,4 miliarde de euro pentru a ajuta statele membre

Anunţul a venit la câteva zile după ce Portugalia, una dintre ţările cu cele mai ridicate procente de persoane vaccinate – circa 85% din populaţie este vaccinată cu schemă completă – a anunţat că va relaxa aproape toate restricţiile anti-COVID-19 rămase în vigoare începând cu 1 octombrie.

Portugalia a raportat luni 230 de cazuri noi de coronavirus şi un deces, cel mai scăzut bilanţ din ultimele patru luni, numărul total de cazuri ajungând la 1.067.175, iar numărul deceselor la 17.955.