DISTRIBUIȚI
Daily Express

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest, după ce organizatorii i-au deschis porţile în oraşul german Munchen, informează dpa, potrivit agerpres.

În ciuda avertismentelor oficiale de a nu se grăbi la intrare – anunţate prin intermediul difuzoarelor în engleză, germană şi dialectul bavarez – vizitatorii s-au îmbulzit la porţi pentru a-şi asigura locuri în corturile cu bere.


Citește și : Rebelii houthi din Yemen intenţionează să pună capăt atacurilor împotriva Arabiei Saudite

Cu toate acestea, vor trebui să mai aştepte câteva ore până când vor simţi gustul băuturii-vedetă a tradiţionalului festival. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, va marca deschiderea evenimentului dând cep primului butoi de bere cu un ciocan mare, la amiază (10:00 GMT).

Înainte de deschidere, Reiter a subliniat importanţa de a asigura un „Wiesn” sigur şi paşnic, aşa cum este cunoscut festivalul pe plan local. ”Am un sentiment bun”, a spus el în timp ce făcea turul oficial pentru a vedea stadiul pregătirilor.

Mai puţini locuitori din Munchen decât de obicei l-au abordat pentru diverse îngrijorări înainte de eveniment, a spus Reiter. „Aceasta este de bun augur”, a comentat el.

Se aşteaptă vreme bună la ceremonia de deschidere, când se va auzi strigătul tradiţional O’zapft is! (S-a dat cep!), prin care Reiter anunţă deschiderea butoiului şi începerea celei de-a 186-a ediţii a festivităţilor.

Potrivit site-ului oficial, cele şase beri oferite „trebuie să fie preparate cu apă din Munchen luată dintr-o fântână adâncă şi să aibă un conţinut original de must de bere de cel puţin 13,6%, ceea ce le face mai puternice decât berile slabe normale”.

Citește și : Boris Johnson: ‘Cred că facem progrese’ în negocierile pentru Brexit

Înaintea primului festival de bere din lume s-au făcut rezervări în număr mare şi se anticipează că va fi depăşit numărul vizitatorilor de anul trecut, de 6,3 milioane.

„Nu trebuie să fie un an record”, a declarat şeful Oktoberfest, Clemens Baumgaertner, atât timp cât este un ”Wiesn de calitate”.

Festivalul se încheie pe 6 octombrie.