DISTRIBUIȚI
A boat is seen at a harbour in the southern island of Kerkenna, where migrants departed from last week before their boat sank, Tunisia June 4, 2018. Picture taken June 4, 2018. REUTERS/Zoubeir Souissi

Un număr de 45 de migranţi clandestini au fost salvaţi de gărzile de coastă în largul insulei Kerkennah, în estul Tunisiei, a anunţat duminică Garda naţională tunisiană, care nu a semnalat victime, relatează AFP, scrie agerpres.

Ambarcaţiunea lor s-a răsturnat în largul insulei, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii naţionale, Houssemeddine Jebabli, adăugând că operaţiunea de salvare a avut loc dimineaţa.


Citește și : Bangladesh : Opoziția respinge rezultatul votului și cere organizarea unor noi alegeri generale

Persoanele salvate, în majoritate cetăţeni din Africa subsahariană, sunt „în stare bună de sănătate”, a spus el, menţionând prezenţa la bord a două femei însărcinate.

Ambarcaţiunea plecase de pe coastele libiene pentru a ajunge în Europa, a indicat purtătorul de cuvânt, adăugând că migranţii au fost preluaţi de Semiluna Roşie tunisiană.

În iunie, 87 de persoane, majoritatea migranţi tunisieni, şi-au pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în largul insulei Kerkennah.

Citește și : Putin a jucat hochei în Piaţa Roşie alături de politicieni şi de vedete ale sportului