DISTRIBUIȚI
Twitter

Garda de Coastă elenă a salvat vineri zeci de migranţi în estul Marii Egee, după ce ambarcaţiunea în care se aflau aceştia s-a răsturnat în apropierea insulei Lesbos, transmite dpa, potrivit agerpres.

Vasul cu 51 de migranţi, dintre care numeroşi copii, s-a răsturnat la numai câteva sute de metri de ţărmurile insulei Lesbos. Migranţii plecaseră din Turcia vineri în zori.


Citește și : Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite rămân ÎNCHISE

Potrivit protocolului privind prevenirea răspândirii COVID-19, migranţii au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile. Procedura s-a aplicat şi altor 16 migranţi care ajunseseră deja pe ţărmul sudic al insulei Lesbos.

Comparativ cu evoluţia migraţiei dinspre Turcia către insulele greceşti din Egee, luna mai a fost liniştită până acum, cu doar 173 migranţi sosiţi.

În urma transferării migranţilor către partea continentală a Greciei şi odată cu scăderea fluxului de noi sosiri dinspre Turcia, numărul migranţilor aflaţi în insulele Lesbos, Chios, Samos, Kos şi Leros s-a redus de la 42.000 în martie, la aproximativ 37.000 în prezent.

Citește și : Serbia trimite armata să păzească cu mitraliere o tabără de migranți – VIDEO

Totuşi, situaţia a rămas gravă întrucât centrele de primire, construite pentru aproximativ 7.000 de persoane la apogeul crizei provocate de migraţia către Europa în 2016, sunt suprapopulate.