DISTRIBUIȚI
Proactiva Open Arms

ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms a anunţat joi că a salvat 55 de persoane aflate în pericol pe o ambarcaţiune din lemn în largul Libiei şi că este în căutarea unui loc în care să-i debarce în siguranţă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Printre cei salvaţi se află 16 femei, dintre care una este însărcinată, şi doi copii în vârstă de nouă luni, a precizat ONG-ul într-o postare pe Twitter.


Citeşte şi: MASACRU în capitala Croaţiei: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal!

„Cincizeci şi cinci de persoane salvate care au fost cumpărate şi vândute ca sclavi, torturate, abuzate sexual. Pentru ele cerem un port sigur”, a postat Proactiva Open Arms.

Ministrul de interne Matteo Salvini a interzis joi seară navei sub pavilion spaniol să intre în apele teritoriale ale Italiei, relatează agenţiile de ştiri locale citând surse din cadrul ministerului.

Solicitarea de ajutor a Open Arms vine în contextul în care nava germană Alan Kurdi, care a salvat şi ea 40 de migranţi de pe un vas care se scufunda, se află şi ea într-o dispută cu autorităţile italiene, după ce a primit interdicţie de intrare din partea lui Salvini în apele teritoriale italiene.

Citeşte şi: Indigenii brazilieni câştigă o luptă importantă cu Jair Bolsonaro

Ministrul de interne, care este preşedintele formaţiunii de extremă dreapta Liga şi vicepremier, a ameninţat în multe rânduri că va ţine migranţii pe mare pe termen nedefinit pentru a face presiune asupra partenerilor din UE să accepte acorduri de împărţire a poverii.