DISTRIBUIȚI
www.arabstoday.net

Peste de 40 de migranţi care au fost înghesuiţi într-un camion fără ventilaţie au supravieţuit cu greu unei călătorii din România în Austria după care au fugit pur şi simplu din autovehicul, a anunţat miercuri poliţia austriacă, relatează dpa, potrivit agerpres.

Cetăţeni sirieni, irakieni şi turci, printre care şi şase copii, au reuşit să iasă din camion după ce i-au semnalat şoferului să oprească la Bruck an der Leitha, un oraş de lângă Viena.


Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

„Martorii au relatat că ei se temeau pentru viaţa lor şi au suferit din cauza lipsei oxigenului”, a precizat poliţia într-un comunicat, adăugând că numeroase persoane au leşinat temporar în timpul călătoriei.

Poliţia a reţinut 38 de persoane după ce acestea au reuşit să iasă din camion săptămâna trecută. Migranţii au relatat că un total de 43 de persoane au urcat în camion în România, sugerând că unii dintre ei este posibil să fi evitat arestarea de către autorităţile austriece.

Şoferul turc al camionului a fost reţinut de poliţie.

Migranţii transportaţi ilegal le-au spus anchetatorilor că mai întâi au ajuns din Turcia în România, pe diverse rute.

Traficanţii i-au taxat pe fiecare dintre migranţi cu sume între 6.000 şi 8.000 de euro fiecare.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Cazul a adus aminte de un incident fatal din 2015, când 71 de migranţi au fost descoperiţi într-un camion abandonat pe o autostradă din apropiere de Bruck an der Leitha.