DISTRIBUIȚI
Where Milan

Teatrul La Scala din Milano a informat joi că 35 de balerini şi 3 membri ai Direcţiei de Balet au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, precum şi trei membri ai secţiei de canto care urmau să prezinte operele compozitorului Kurt Weill „Die sieben Todsünden” şi „Mahagonny Songspiel”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Testele au fost efectuate miercuri, iar Scala a reamintit că activităţile de balet au fost suspendate preventiv din data de 26 februarie, când a fost depistat primul caz de contagiere.


Citește și : Suedia recomandă vaccinul AstraZeneca şi pentru oamenii în vârstă

Sunt, de asemenea, infectaţi trei artişti ai secţiei de canto care urmau să susţină pe 18 martie două spectacole cu operele lui Weill, retransmise de televiziunea publică RAI.

Au fost testaţi pozitiv şi doi angajaţi ai departamentului de coafură.

Trupa de balet participa la repetiţiile preliminare, astfel încât nu a intrat în contact cu membrii orchestrei.

Toate testele realizate în rândul membrilor orchestrei au fost negative, astfel încât teatrul Scala menţine concertul simfonic dirijat de maestrul Myung-Whun Chung, programat pentru vineri dimineaţă şi retransmis de televiziunea publică italiană.

Citește și : UE ar trebui să-şi vaccineze toţi cetăţenii până la sfârşitul verii

Responsabili teatrului au precizat că au colaborat îndeaproape cu Spitalul Sacco din Milano pentru a verifica posibilele variante ale coronavirusului printre cei testaţi pozitiv, dintre care niciunul nu prezintă deocamdată simptome specifice.