DISTRIBUIȚI
Reuters

Zeci de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate sâmbătă în rândul celor circa 800 de pasageri aflaţi la bordul vasului de croazieră Artania, ţinut la distanţă de coastele australiene începând de marţi şi a cărui acostare a fost în cele din urmă autorizată în Freemantle, relatează AFP, scrie agerpres.

Autorităţile statului Australia de Vest au interzis iniţial acostarea în Freemantle a vasului de croazieră ai cărui pasageri sunt în marea majoritate germani şi au solicitat acestuia să părăsească apele australiene şi să îşi continue călătoria planificată în Africa de Sud. Şapte pasageri au prezentat iniţial rezultate pozitive la testele pentru coronavirus.


Citește și : Bilanț tragic la nivel mondial: Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Australia a raportat cazuri importate de COVID-19 după sosirea recentă a navelor de croazieră în portul Sydney, pe coasta de est a statului New South Wales.

Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a declarat sâmbătă că decizia de a permite navei de croazieră să acosteze a fost determinată de un focar de coronavirus la bord, care a atins un nivel „critic”.

Zeci de pasageri au prezentat simptome, iar membrii serviciilor sanitare care au urcat la bord au identificat 46 de cazuri suspecte de COVID-19, dintre care un pacient a necesitat spitalizare.

Alţi doi pacienţi au fost evacuaţi de pe vas săptămâna aceasta şi au fost spitalizaţi.

Aproximativ 800 de pasageri, majoritatea germani, vor fi repatriaţi în ţările lor în următoarele zile.

Citește și : În plină pandemie de covid-19, SUA refuză să suspende sancţiunile internaţionale

Un alt vas de croazieră, Magnifica, este programat să plece sâmbătă din Freemantle.

Un al treilea vas de croazieră, Vasco da Gama, a acostat sâmbătă. Pasagerii australieni aflaţi la bordul acestuia urmează să fie plasaţi în carantină, în timp ce persoanele neozeelandeze şi britanice vor fi repatriate pe calea aerului, notează AFP.