DISTRIBUIȚI
Infooggi

O ‘temută’ organizaţie mafiotă având legături cu Camorra, care acţiona la est de Veneţia, în regiunea italiană Veneto, a fost ţinta unei ample operaţiuni desfăşurate marţi de poliţia italiană, care a operat 50 de arestări, transmite dpa, potrivit agerpres.

Gruparea, care acţiona într-o mare parte a regiunii nord-estice Veneto de la sfârşitul anilor 1990, avea legături cu clanul Casalesi, una din cele mai temute ‘familii’ criminale ale Camorrei.


Citește și : Macron : Franţa şi Georgia vor să deschidă ”o nouă pagină” în relaţiile lor

Persoanele arestate ‘făceau parte dintr-o organizaţie criminală vastă şi temută de tip mafiot’, implicată în cămătărie, spălare de bani, trafic de droguri, proxenetism şi alte infracţiuni grave, au precizat procurorii.

Organizaţia îşi avea baza la Eraclea, un orăşel în apropiere de Veneţia, al cărui primar, Mirco Mestre, se află printre cei reţinuţi, fiind suspectat de complicitate cu mafia.

Au fost arestaţi, de asemenea, un poliţist corupt care le transmitea informaţii confidenţiale mafioţilor şi un manager de bancă ce i-a ajutat pe aceştia în tranzacţii financiare suspecte.

Camorra este originară din Napoli şi împrejurimile acestuia, dar, la fel ca alte organizaţii mafiote italiene, s-a extins de multă vreme în nordul Italiei şi în alte zone din Europa.

Citește și : Statele bogate, tot mai puţin disponibile să preia refugiaţi în cadrul programului ONU (UNHCR)